Kupiłem sobie taki chlebek : Chleb wieloziarnisty Skład : Mąka pszenna, woda, kwas żytni, soja, len, słonecznik, mak, drożdże, sól Czy taki chlebek mogę zastosować w mojej diecie i jeść go codziennie?
Każdy chce jakoś wyglądać, ale najlepiej z jak najmniejszym wysiłkiem ;-) Lubię powiedzenie, bo kiedyś ktoś mi je tłukł do głowy, że...żeby coś osiągnąć trzeba czegoś od siebie wymagać. A 2 rondle to nie tragedia ;-) Chleb jeśli nie jest ze sprawdzonej piekarni z małą liczbą składników czyli woda, drożdże sól, bądź zakwas żytni ...to kicha. Skoro [...]
Kupiłem sobie taki chlebek : Chleb wieloziarnisty Skład : Mąka pszenna, woda, kwas żytni, soja, len, słonecznik, mak, drożdże, sól Czy taki chlebek mogę zastosować w mojej diecie i jeść go codziennie?
[...] owoce (rozsądna ilość/garść). Moje ograniczenia żywieniowe to nietolerancje pokarmowe na: pszenicę, drożdze, gluten (żyto, owies, jęczmień) znaczu, zę te składniki eliminują chleb i piwo :) ...kukurydzę, jajka kurze, mleko krowie, migdały, orzechy brazylijskie, rośliny fasolowe, nie jadam równiez mięsa z własnego wyboru. Stan zdrowia dobry: okres [...]
IG nie ma żadnego znaczenia. Wafle ryżowe jak i pieczywo wasa jest o wiele bardziej przetworzone niż chleb na zakwasie. Żadne z nich. Skoro nie chcesz jeść pieczywa, to go nie jedz. Masz wiele innych źródeł węglowodanów do wyboru. Jeżeli nie węglowodany, to ew. posiłki białkowo-tłuszczowej. Możliwości jest wiele. [...]
[...] srednia, 1,7duza)), odjęłam od wyniku ok 300 kcal. Ostatni posiłek nie jest w sam w sobie posiłkiem tylko wliczyłam owoce na które mam ochotę w ciągu dnia :) Jeśli chodzi o chleb: naturalny zakwas żytni 27% (woda, mąka żytnia), pełnoziarnista mąka żytnia 22%, woda, ziarno żyta 14,6%, kasza jaglana (proso) 2,4%, kasza jęczmienna 2,4%, płatki [...]
ten od walkowiaga chyba najlepiej wyglada, zbyt bogate skąłdy te chleby mają, nie masz jakiejś dobrej piekarni w poblizu. U mnie w piekarni osiedlowej np chleb żyni ma taki skałd zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże. Zadnego cukru, kwasu akrobinowego, jakiejś maślanki, słodu, jakiejś meiszanki do [...]
1. Chleb razowy poprostu. Patrzysz na sklad i wybierasz ten, ktory ma malo dodatkow (sklad jest dosc krotki: np. maka zytnia, woda, drozdze, sol). Wegle z razowca sa lepsze niz z bialego pieczywa. 2. Ryby to bardziej gotowane, bez panierki. 3. - 4. Najzdrowiej gotowac, parowac. Smazenie to ostatnia opcja, bo jest najmniej zdrowa. 5. Piersi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
okej, po treningu jednak będę wcinał ryż+ coś tam :F a co w dzień gdy nie mam treningu ? odpuścić posiłek po treningowy czy zastąpić czymś innym ? oraz czy mogę wcinać chleb razowy skład- 38,95% mąka żytnia, mąka pszenna nie podane ile %, drożdże, sól i coś tam jescze ?
to jakie są lepsze chleby niż razowiec? podajcie przykład, a nie tylko że wydaje mi się że są. nie każdy i nie wszędzie można paradować z ryżem itp a chleb jest wtedy idealnym rozwiązaniem. btw. ja jem taki: rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (58%), woda, mąka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, soł, błonnik owsiany, drożdże b 4,8g / w [...]
może na zakwasie mokrym , przez siebie wyhodowanym , ale do suchego raczej trzeba dodać , bo chleb chyba nie urośnie ?? zresztą drożdże piekarniane to nic złego . pamiętam jak byłem mały , jak moja Mama robiła z drożdży jakąś zawiesinę i jadła je na diecie.:) Zmieniony przez - BenekGrid w dniu 2016-01-13 16:50:39
[...] etc. Proponuję używać narzędzi z tworzywa sztucznego. Rozdwajanie się paznokci może być spowodowane niedoborem witamin, zwłaszcza witaminy B (drożdże, kiełki, ciemny chleb) Gdy temperatura spada poniżej zera należy nosić rękawiczki, aby dłonie nie przemarzły, bo paznokcie tracą swoją "odporność". Dobrze jest też zawsze mieć [...]
Jak chcesz robić samemu i masz czas to proszę bardzo: Chleb Adama - jest na bazie mąki migdałowej , na 100 g chleba tylko 1,9 W . W smaku rewelacyjny i bardzo syty . B-33, W-1,9, T-13,3 Składniki chlebka : mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy, drożdże suche ( osobno pakowane) www.dobradieta.pl [...]
Jeśli się za mocno ukwasi i będzie niesmaczne, to nie trzeba wyrzucać, tylko wstawić do lodówki, a potem dodać mąkę, sól, drożdże, trochę wody i upiec chleb na zakwasie albo zrobić jakieś placki.
Dobry chleb ma tylko 4 składniki. 1 Mąka najlepiej żytnia razowa 2.Zakwas lub drożdże. 3.Woda. 4.Sól. Mogą być dodatki:siemię lniane,otręby i różnego rodzaju nasiona. Pozdrawiam.
Każdy chleb tyle samo kcal i makroskładników. Patrz na skład. Twoj jest średni. Warto wyelimnować mąkę pszenną i drożdże. Dobrej jakości będzie z pewnością na zakwasie.